5.1.08

Harjoittelu alkoi

Kuinka voikaan lauantaipäivä olla arvossaan. Kolme päivää tuomioistuinharjoittelua takana. Stressipisteet ovat aika korkealla kun huomaa, että kerrattavaa riittää. Yritän puskea rohkeasti päin. Jos ei jotain tiedä, ei voi muuta kuin ottaa selvää.

Notaari aloittaa ensimmäisen kuukauden kiinteistötiskillä. Uskallan sanoa, että jo muutaman päivän jälkeen tiedän paljon enemmän - vaikka se on vähän. Tämä vuosi on uuden oppimista.

Yhtä asiaa ihmettelen, vaikka notaarin tulisi olla täynnä altista palveluhenkeä ja kiitollisuutta siitä, että pääsee oppimaan. Ihmettelen, miksi ei harjoittelua voida järjestää siten, että pätevöityminen olisi mahdollista, vaikka normaalisti kertyvät lomat pidettäisiin vuoden aikana. Perheelliselle vuosi muodostuu todella raskaaksi. Juuri kun oma kuopukseni alkoi selvitä ajatuksesta, että äiti on pitkät päivät poissa, hän kuuli, ettei äidillä ole tulevana vuonna hiihtolomaa, ei syyslomaa eikä juuri kesälomaakaan. Kallisarvoisia päiviä on pakko käyttää myös luottamustoimien hoitamiseen.

Ymmärrän, että tietyt asiat on ehdittävä omaksumaan. Ymmärrän senkin, että tuomioistuimilta on muutenkin vähennetty työvoimaa ja notaarit ovat tärkeä lisäapu. Eikö olisi kuitenkin mahdollista vaikka jatkaa harjoittelua yhdellä kuukaudella sellaisten henkilöiden osalta, jotka pitävät lomat?

Hyvää uutta vuotta sinulle!

2 comments:

Anonymous said...

Siunausta opiskeluusi! Tapasimme Viljakkalassa pienen KD-porukan kanssa. Kyselivät minua KD:n ehdokkaaksi kunnallisvaalihin. En usko, että haluan ryhtyä. Olen liian vanha aloittelijaksi politiikkaan, jo 64 v. Vuoden sisällä jään vanhuuseläkkeelle Lähetysyhdistys Kylväjän julistustyöntekijän tehtävästä. Lähetys on ollut minun tehtäväni, 14 vuotta Japanissa ja muu aika Suomen tehtävissä.
Olen aina äänestänyt KD:n ehdokasta, koska tiedän, että he kaikki omistavat samat perusarvot, eivätkä ge ainakaan ole laatimassa lakeja, jotka ovat kristityille kauhistus.

Lämpimin terveisin

Anna-Maija Uski
Kurun ruustinna

Marjo Anttoora said...

Kiitos kannustuksesta! Mielestäni et ole ollenkaan liian vanha lähtemään mukaan politiikkaan, jos se kiinnostaa sinua. Elämänviisautta päätöksenteossa tarvittaisiin.

Marjo