15.1.08

Päivä putkessa

Joskus käy niin, että kun päivä lähtee aamusta kulkemaan kärsivällisyyttä
koettelevaa rataa, se jatkaa niin iltaan saakka. Tänään on sellainen päivä. Nyt blogia kirjoittaessakin ohjelma takkuilee.

Aamulla olin ensin oikeassa paikassa, mutta päivää liian myöhään. Vammalan istuntopäivä olikin poikkeuksellisesti maanantai. Ihan oma moka! Onneksi olisin vain mennyt kuuntelemaan. Ehdin vielä ajaa omalla autolla Tampereelle ja kuunnella siellä hyvän päivän kokeneen tuomarin istuntoja. Muutakin söhellystä sitten sattui.

Töiden jälkeen oli pakko lähteä käymään automaatilla ja hakea rahaa pysäköintiin. Lompsassa oli kyllä vitonen, mutta arvelin, ettei se riitä. Pääsin kymmenen minuutin keikauksen jälkeen halliin ja katso - maksu olisi ollut juuri sen vitosen. Automaatti ei vain huolinut yhtään seteleistäni. Sylki kaikki vuorollaan takaisin. Sain sitten parilla puhelinsoitolla apua ja lopulta pysäköinnin ilmaiseksi.

Enää ei tarvitse selviytyä kuin nukkumaan. Sitäkin ennen voi sattua ja tapahtua! Sormi osuu esimerkiksi sähköhammasharjan käynnistysnappiin ennen aikojaan ja tahna roiskuu teholla ympäristöön. Polven voi potkaista sekä keittiön penkkiin että sängyn kulmaan. Pyjama on hukassa ja mieleen tulee päällystämätön koulukirja, joita jaetaan äitien iloksi myös kevätlukukauden alkaessa.

1 comment:

ml said...

Hei Marjo! Hyvin kuvailtu. Joskus vain on niin, että kun päivä lähtee menemään päin honkia, niin se sitten menee niin että humisee.

Marko Laitila
Ikaalinen