19.3.07

Päivä jälkeen

Uni tuli viime yönä helposti. Aamulla heräsin ilman kelloa lähettämään lapsia kouluun. Olo on apea vain ja ainoastaan siitä syystä, että Sari Essayah putosi eduskunnasta huolimatta hienosta äänisaaliista. Hän teki hyvää työtä ja hankki lyhyessä ajassa laajan asiantuntemuksen lainsäädäntötyöhön.

Mitä itse tekisin seuraavalla kerralla toisin? Taloudellista panostusta tarvitaan välttämättä enemmän kuin nyt. Toisin kuin eräs ehdokas kertoi, 5000 euroakaan ei riitä TV-mainokseen ja vaalilehteen. Ne eivät ole itseisarvo, mutta jollain tavoin on saatava tieto laajemmalle kuin nyt. Tyylikkääseen massasta erottumiseen on hyvä pyrkiä.

Lopulta - edelleen ajattelen, että se, minkä täytyy vakuuttaa olen minä itse. Hyvän tiedottamisen ja hyvien mainoksien takaa täytyy löytyä myös ehdokas, joka vakuuttaa. Sitä pääomaa toivottavasti kertyy tämän vaalikauden aikana niin, että on mistä tiedottaa. Silti nyt heti vaalien jälkeisenä päivänä irtisanoudun ajatuksesta, että vaalityö alkaa tänään. Eletty elämä ja tehty työ saa luvan riittää ilman laskelmoiden vuosien ajan kerättyjä irtopisteitä.

No comments: