13.3.07

Murteita auringonpaisteessa

Aurinko sulatti lumet tänään niin vauhdilla, että viimeiset hiihtokilpailut oli pakko peruuttaa. Tampereen Keskustorilla oli kymmenisen astetta lämmintä ja totuttu kampanjapukeutuminen oli kerrankin liian lämmin. Ihmiset istuskelivat paistattamassa päivää.

Opin eräältä vanhalta herralta, mitkä ovat hippulit - nilkkasukat. Kun muutin 16-vuotiaana Helsinkiin, yksi kulttuurishokki oli se, etteivät ihmiset tienneet, mikä on rotvalli. Kinaamme kotona leikkimielisesti porilaisen mieheni kanssa siitä, laitetaanko päähän pipo vai pipa. On mukava kuunnella ihmisten murteita.

Monessa tärkeässä asiassa olisi opittava puhumaan asioista sellaista kieltä, että ihmiset ymmärtävät. Sanoihin on helppo piilottaa paljon, ja ihmiset ovat arkoja kysymään, jos eivät ymmärrä. Poliitikon yksi taktiikka vastata vaikeaan kysymykseen on kääntää asia aina omiin keskeisiin teemoihin.
- Mitä mieltä olette Natosta?
- Meidän puolueessa pidetään asian selvittämistä tärkeänä ja kyllä perheiden tukia on syytä lisätä, jos halutaan taata uskottava puolustuskyky.

2 comments:

Unknown said...

Kuuntelin haastattelusi netistä. Oli hyvä, mutta ei kannata korostaa sitä, että kansanedustajan työ on niin raskasta. Luulevat vielä ettet jaksaisi sitä tehdä, kun kuitenkin olet halukas siihen satsaamaan?
Yhdyn täysin teidän vaaliteemoihin. Mitä mieltä ydinvoimasta? Et kai kannata kuudetta ydinvoimalaa?
Anita O

Marjo Anttoora said...

Totta. Kerron työn raskaudestsa lähinnä siksi, että harmittaa, kun ihmisillä on käsitys, etteivät edustajat tee juuri mitään. Sivusta seuranneena arvostan todella korkalle tuntemieni edustajien ahkeruutta.

Olen ydinvoiman suhteen sillä kannalla, että meidän on pyrittävä löytämään muita ratkaisuja. Satsaisin reilusti vaihtoehtoisten energiamuotojen tutkimukseen, koska energiankulutuksen kasvusta 70 %:a tapahtuu kehitysmaissa. Me voimme parhaiten vaikuttaa tulevaisuuteen etsimällä uusia ratkaisuja.
Jos energian säästötoimet eivät tuota tulosta eikä vaihtoehtoja saada kehitettyä, en voi luvata äänestäväni ei ydinvoimalle.
Marjo