27.2.07

Apujoukot liisterissä

Sain tänään puhelun pienyrittäjältä, joka tekee mielestäni hienoa sosiaalista työtä työnantajana. Yrityksen työntekijät ovat kulkeneet elämässään vähän ylimääräisiä mutkia, mutta sitä ei pidetä esteenä työhönotossa. Ennemminkin päinvastoin. Yrittäjä siirtää osan yrityksen kasvusta palkkoihin, kouluttaa ja tarjoaa parempaa terveydenhoitoa kuin työnantajat yleensä. Verottaja ei tällaiseen kannusta. Yrittäminen voi olla tällaistakin näinä irtisanomisen aikoina.

Kävin puhumassa palokuntanaisille maanpuolustuskoulutuksesta. Kuulun vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukuntaan ja pääsen kokousten merkeissä istumaan Helsinkiin muutamia kertoja vuodessa asiantuntevassa seurassa. Nämä naiset olivat kyllä varmaan minua enemmän varautuneita arjen vaaratilanteisiin ja poikkeusoloihin. Olen ajatellut osallistua toukokuussa naisten Nasta koulutukseen Kankaanpäässä. Viestintäkoulutuksesta olisi hyötyä kuten ajokoulutuksestakin.

Huomenna klo 18 saa laittaa vaalijulisteet telineisiin. Nyt ne on liisteröity taustalevyihin ahkerien, ihanien talkoolaisten ja joustavien perheidensä ansiosta. Pääsin käväisemään kuntosalilla parin viikon tauon jälkeen. Sunnuntaisen hiihtolenkin lisäksi liikunta on ollut lähinnä pakkasessa seisoskelua lähipäivinä.

No comments: