23.12.07

Joulupuuhissa

Marttojen kehotuksesta siivota vain ne paikat, joissa aikoo joulunsa viettää, on tullut jo klassikkolausahdus. Se on omiaan poistamaan joulustressiä, mutta olen osin eri mieltä. Kaikki eivät onnistu pitämään yllä ympäri vuoden pientä jatkuvaa siivoustehoa. Joulun alla tuntuu hyvältä käydä lasten kanssa läpi lelut ja kirjoituspöydän laatikot(äidistä tuntuu siis hyvältä)ja karsia turhat pois. Tuntuu hyvältä kaivella hajulukoista epämääräiset hiustupot ja roskiskaapista tyhjät astianpesuainepurkit. Vanhentuneet kokouspaperit siirtyvät paperinkeräykseen ja tahrat ihmesienellä historiaan.

Jossain vaiheessa tuntuu, että huusholli on täynnä aloitettuja kohteita. Vie mennessäsi ja tuo tullessasi soveltuu suursiivouksessa niin, että siivoa aina siellä, minne olet joutunut siirtymään käytännön sanelemana. Jos pyyhkii ikkunoita pirtissä ja täytyy käydä välillä keittiössä, sitten siivotaan keittiössä, kunnes on asiaa jonnekin muualle. Lopulta kuitenkin kaikkialla on siistiä. Paitsi niissä paikoissa, jotka on vetänyt Marttojen kunniaksi yli listasta.

Joulukoristeista mieluisimpia minulle ovat kukat. Tänä vuonna onnisti. Kamarissa tuoksuu kielo. En taaskaan jaksanut yrittää hyötämistä itse, mutta nyt sain niitä kukkatalosta.

Pian laitan tahmakakun uuniin ja paistan juuston. Edessä on suuri juhla - Vapahtajamme syntymäpäivä. Siunattua joulunaikaa sinulle - riippumatta siitä, jaksoitko tai halusitko siivota.

No comments: