11.2.08

Vaaleja ja ihmisyyttä

Äänestimme tänään kirkkovaltuustossa kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston jäseniä. Toivon, että saamme kokoonpanon, jolle kirkko on jotain muuta kuin sen jäsenten summa, verorahoja siirtelevä palveluntarjoaja. Kirkolla on elävä Herra. Jos hänet siirretään sivuun, kirkko on kuollut!

Usealta suunnalta on toistettu eri variaatioin Tommy Tabermannin ilmaan heittämään ideaa siitä, että kouluihin pitäisi ottaa oppiaine, jonka sisältönä on ihmisenä oleminen. Kristittynä tuntuu hupsulta, että suunnilleen samoilta tahoilta on vaadittu kouluista poistettavaksi ainetta, jonka eräänä pääsisältönä on ihmisyys. Se, kuinka tulisi rakastaa lähimmäistään ja unohtaa ahneus. Se, kuinka elämän sisältö on jotain muuta kuin materian kahmiminen.

"Komentokulttuurin ja kasvattamattomuuden väliltä täytyy löytyä tie, jota pitkin päädytään kauneutta, oikeutta ja suvaitsevaisuutta kunnioittaviksi ihmisiksi. Sellainen on pakko olla. Muuten olemme hukassa." Olen samaa mieltä kuin Tabermann - olemme aika pahasti hukassa, koska Tie on kateissa.

No comments: