8.2.08

Neuvottelukuntaa ja kansalaisinfoa

Elämässä selviäisi huomattavasti helpommalla, jos ei odottaisi itseltään sitä, että osaa kaiken heti. Toisin sanoen sallii itselleen epätäydellisyyden ja virheiden tekemisen. Huomaan tämän taas, kun alkuviikosta ahdisti aika tavalla ja nyt helpottaa, kun osaa edes jotain.

Takana on mielenkiintoinen viikko. Aloitimme eilen työskentelyn uudessa vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnassa. "Vapaaehtoisen maanpuolustuksen yhteensovittamista, ohjaamista ja kehittämistä varten puolustusministeriön apuna ja sen yhteydessä toimii vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunta."

Olen isoisten seurassa. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat molemmat entisiä puolustusministereitä - Seppo Kääriäinen ja Anneli Taina. Olen kiitollinen mahdollisuudesta olla mukana pikkuriikiseltä osalta pohtimassa sitä, kuinka tavallinen suomalainen voi olla mukana maanpuolustustyössä.

Eilen illalla puhuimme Päivi Räsäsen kanssa eduskunnan kansalaisinfossa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Toivoisin pienenä yksityiskohtana nykyisen tilanteen parantamiseksi, että kehitettäisiin - oikeusperiaatteitamme kunnioittavalla tavalla -menetelmä rekisteröidä ne rikosilmoitukset, joita tehdään vanhentuneesta lapsen hyväksikäytöstä. Jotain näyttöarvoa olisi voitava antaa sille, että samasta henkilöstä tulee toistuvasti vuosien varrella ilmoituksia. Olen samaa mieltä ehdotuksesta, että rikoksen nimeksi pitäisi vaihtaa lapsen seksuaalinen pahoinpitely.

No comments: