3.8.07

En halua vanheta!

Luettuani työssä useita vanhustenhoitoa koskevia kertomuksia en mitenkään jaksa ymmärtää, ettei hoitotyöhön ohjata enempää resursseja. Kauhukertomukset pissavaipoissa harhailevista vanhuksista luovat oivaa maaperää eutanasiankin hyväksymiselle. Kuka haluaa elää sellaista elämää? Varmuuden vuoksi totean, että en hyväksy eutanasiaa.

Aamulehdessä keskustelu hoitajien palkoista laajeni pian eri alojen keskinäiseen valitusvirteen siitä, kuinka asema on huonompi kuin toisilla. On paljon pienipalkkaisia, jotka ansaitsisivat varmasti enemmän kuin nyt saavat. Mielestäni itsekin olisin kahdella akateemisella tutkinnolla ja tässä työssä edes keskimääräisen palkkatason tienannut. Silti pysyn mieluusti tässä, jos se voi auttaa siihen, että hoitajia saadaan lisää! NO, ehkä päätöksentekijänä voisi vaikuttaa enemmän.

Valtion on annettava puolestaan kunnille lisäresursseja, että hoitajia voidaan palkata sittenkin, kun hintalappu on suurempi. Olen varma, että vanhusten hoitoon satsaaminen tuo meille myös paljon hyvää.

Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit ja menestyisit maan päällä!

No comments: