17.9.08

Presidenttifoorumissa ja rullailemassa

Eilinen presidenttifoorumi eli presidentti Tarja Halosen järjestämä keskustelutilaisuus kuntapalveluista oli mielenkiintoinen. Monen tunnin tilaisuus sisälsi avauksia moneen aiheeseen, mutta syvälle ei ollut mahdollista mennä. Presidentin oma avauspuheenvuoro oli käytännönläheinen.

Presidentinlinna oli kaunis, tunnelma rennon asiallinen. Ihmettelin, etten jännittänyt tilaisuutta, vaikka olin ensikertalainen talossa. Keskustelua voi katsoa osoitteessa www.presidentti.fi ja sieltä presidenttifoorumi. Oma puheenvuoroni on noin kolmen tunnin kymmenen minuutin kohdalla, jonne voi loikata suoraan halutessaan.

Tänään nautin taas tunnin rullaluistelulenkistä kuulaassa syysilmassa. Keväästä taidot ovat petraantuneet jo sen verran, että osaan jarrutella jyrkänkin mäen alas. Silti edelleen nolottaa, jos vauhti tökkäisee kiveen tai päällystevaurioon ja täytyy horjahtaen palauttaa tasapaino. Olisi mukavaa, jos aina ja joka tilanteessa voisi näyttää fiksulta ja filmaattiselta. Kukapa meistä siinä onnistuu? Ja miksi pitäisikään. Itsekseni iloitsen siitä vauhtiin päästessäni, ettei kaikki hauskuus kuulu vain kaksikymppisille. Tunnin reipas lenkki kuluttaa muuten noin 700 kilokaloria eli on siitä hauskuuden lisäksi hyötyäkin.

Ja vielä: Iloitsen siitä, että saimme todella edustavan ehdokaslistan Sastamalan kuntavaaleihin. Mukana ovat lisäkseni Aimo Halme (insinööri, 54v),Harri Inkinen (aluepäällikkö, diplomi-insinööri, 29v),Jyri Kauppinen(srk-mestari, 48v), Irmeli Lehikoinen(diakoni, 64 v), Teemu Lyytikäinen (insinööri, AMK, 36v), Repe Mäensivu (opiskelija, 21v), Aimo Mäkinen (palomies,32v), Miika Parvio(DI, projektipäällikkö, 28v, Aili Riihimäki (eläkeläinen, erityisopettaja, 68v),Jukka-Pekka Selin(yleinen edunvalvoja,56v) ja Raili Työppönen (vahtimestari, 56v). Olen melkolailla varma, että edelleen saamme kolme valtuutettua ja hyvät mahdollisuudet tällä joukolla viiteenkin!

No comments: