1.5.07

Ulkosuomalaisena

Olimme perheen kanssa ensimmäistä kertaa Ruotsissa Tukholman ulkopuolella. Vierailimme Finspångissa kansanlähetyksen lähetyskodilla ja sen ympäristössä. Meillä oli ilo tavata hetkisen myös iso joukko ruotsinsuomalaisia. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme varmaan kuulelet monia mielenkiintoisa elämäntarinoita.

Lapset pelasivat maaottelun Suomi-Ruotsi jalkapallossa. Suomi kärsi tappion. Jättebra - poitiivinen kannustaminen on ystäviemme mukaan Ruotsissa yleisempää kuin Suomessa. Kun tulee tappio, todetaan, että hyvä yritys. Lieneekö meillä yleisempää se, että suomitaan häviön kärsineet maan rakoon.

HUomaan, että edeleen on vaalien jäljiltä jonkinlainen luovuuspula. Tuli puristettua tekstiä aika paljon itsestä irti. Haaveilen muutaman kuukauden jaksosta, jolloin ainoa tehtävä olisi kirjoittaa. Istua koneella ilman huolta muista asioista - ja kirjoittaa. Saattaa olla, että nämä haaveet jäävät ikuisesti toteuttamatta. Jo senkin vuoksi, että sisäinen palo loppujen lopuksi on ollut vähän kadoksissa.

No comments: