8.6.07

Juhlainen arki

Tein vähän lyhyemmän työpäivän, koska on puoliskoni ympäripyöreä vuosipäivä. Aamukahvi vuoteeseen on meillä vakitapa lapsillekin ja myös meille vanhemmille. Pojat soittivat muutamaan kertaan mummun ja vaarin luota mökiltä, kun uusiin kuviin oli tarttunut hauenvonkaleita. Taisi olla vähän tarvis osoittaa, että hyviä olivat vieheet, joiden ostoa isä vastusti. Neitokaisemme tuli yökylästä aamupäivällä.

Kukkapenkki riisuutui juolavehnästä. Kylvin vähän myöhäisiä kukan siemeniä kohtiin, joista olen jo aikaisemmin onnistunut kitkemään lähes kaiken muun - paitsi rikkaruohot. Typy 8 v teki kärsivällisesti satsin lusikkaleipiä ja Sankari muurasi grillin loppuun. Taisi tulla keksijämallia, sillä yleensä paistotaso on nostettavissa tai laskettavissa, mutta meillä tuli liikkuu tarpeen mukaan ylös alas konevoimalla.

Illalla vanha ystävämme tuli yllätysvierailulle ihanan mansikkakakun kera.

Leikattu nilkka kesti jo vähän hölköttelyä, mutta en uskaltanut pitkään. Tien pielestä löytyi tuoreita kieloja, vaikka suurin osa on jo kuivunut. Pieni sadekuuro teki hyvää niille kuten juuri avautuville juhannusruusuillekin.

1 comment:

ml said...

Hei Marjo! Olen ahkera blogiesi lukija, mut joskus luen myös edelliset jos on jäänyt lukematta. Tarkoittiko tuo "puoliskoni ympäripyöreä vuosipäivä", että Jorma täytti eilen pyöreitä? Jos niin kerropa minultakin oikein lämpöiset onnittelut. Tässä tämä kommentti tarjoaa hänelle näkymättömän ruusukimpun, kun ei olla nyt näköetäisyydellä. Siunausta koko teidän perheellenne! Ja pysytään Kristuksen omina eikä oksina irrota rungosta.

Marko Laitila
Ikaalinen