13.6.10

Uskonto pois -mitä tilalle?

Kokoomus haluaa uskonnonopetuksen pois kouluista. Vihreiden taholta kiiteltiin linjausta, koska lasten jako eri uskontojen opetusryhmiin ei edistä maahanmuuttajien kotoutumista.

Suomalainen kristillisyys ohenee opetuksen puuttuessa jo nyt. Sitä mitä ei tunneta, on helppo halveksua ja pilkata. Moni lapsi yhdistää surutta samaan lauseeseen Jeesuksen ja pilkkasanat. Aikuisten kommentit osoittavat, että perus asiatieto kristinuskon sisällöstä lausumien takana on vähäistä.

Maahanmuuttajat, etenkin muslimit, pitävät huolta koulun ulkopuolisesta uskonopetuksesta. On naiivia ajatella, että kristinuskon väistyessä jäljelle jää arvovapaa monikulttuurisuus. Islamin tavoite on levitä - niin on kristinuskonkin. Evankeliumia julistetaan siinä tarkoituksessa, että ihminen löytäisi armahtavan Jumalan ja tien Taivaaseen. Islamin tavoite on toinen. Olisi hyvä miettiä, mitä se kertoo sisällöstä, että pelko ja terrorinuhka hiljentävät islamkriittisyyden, mutta kristityille pyhiä asioita saa julkisesti pilkata.

Mietin, olisivatko kokoomuksen vaihtoehdot korvaaviksi aineiksi taloustieto ja yrittäjyyskasvatus. Niiden varassa voi kyllä tässä elämässä pärjätä hyvin, joskin arvoksi euro on aika kevyttä valuuttaa.

1 comment:

Anonymous said...

Amiable dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.