14.3.10

Puuttuvat pirkanmaalaiset

Viime vuosi on lisännyt Pirkanmaan alueella tehtyjä abortteja 30 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Sosiaaliset syyt ovat yleisin perustelu raskauden keskeytykselle.

Abortti on Suomessa tabu. Jostain syystä meillä aiheesta ei voi julkisesti puhua kuin Timo Soini ilman, että tulee leimatuksi naisten oikeuksien polkijaksi tai vanhoilliseksi arkea ymmärtämättömäksi jääräksi. Aborttikuvia ei saisi näyttää, koska ne ovat raakoja.

Olisiko mahdollista, että kiihkottomasti puhuttaisiin siitä, mitä raskauden keskytyksessä tapahtuu todellisuudessa. Se voi toki olla vaikeaa jo siitä syystä, että abortissa alkanut elämä tuhotaan.

Ja ne sosiaaliset syyt! Raskaus ei meillä ole enää juuri missään tilanteessa häpeä. Miksi kotimaiseen adoptioon ei kannusteta nykyistä enempää? Voiko joku kirkkain silmin väittää, että naisen on helpompi selviytyä keskeytetystä raskaudesta kuin siitä, että antaa elävänä syntyneen lapsen sellaisen perheen hoitoon, jolla ei ole sosiaalisia syitä olla hoitamatta pientä ihmiselämää? Voi - valitettavasti.

1079 potentiaalista pirkanmaalaista jäi syntymättä 2009 siksi, että me emme osaa tukea toisiamme.

No comments: