23.12.09

Jouluvalmisteluja

Joulusiivous saa välillä koomisia piirteitä. Oma tapani on sellainen, että pyrin samalla palauttamaan tavaroita niille tarkoitetuille paikoilleen ja kehittämään järjestystä. Valitettavasti tämä kaikki näkyy niin, että joudun levittämään tavaroita ensin sinne tänne, jotta sitten saan ne oikeille paikoilleen. Mieheni vain ihmettelee, miksi minun siivotessani tulee aina ensin niin hirveä sotku!

Laatkoita järjestellessä olen huomannut, että meillä on varauduttu kahteen juhlaan varman päälle. Laatikosta löytyy useampaa mallia ja monta pakkausta jouluvalojen varalamppuja. Toinen varautumissuunnitelma koskee pääsisäistä. Rairuohoja ja muuta kylvettävää on useita pusseja.

Olemme voiton puolella. Barbin- ja nukenvaatteet on pesty, kirjahyllyt imuroitu ja kohta jouluverhotkin ikkunoissa. Olen tehnyt lapsille aamulla työlistan, jonka tasapuolisuutta on tarkkaan puntaroitu. Varsinaisiin työsopimusneuvotteluihin ei ole tarvinnut ryhtyä, mutta lakkomielialaakin on havaittu. Silti tuntuu siltä, että työt ovat sujuneet loistavasti, kun tekijöitä on viisi.

No comments: