15.6.09

Kierrätystä vai kaatopaikkaa

Siivosin taloamme perinpohjin esikoisen rippijuhlaa varten. Taas kerran huomasin ylimääräisen tavaran ongelman. Missä välissä kaikki tilpehööri ja ylimääräinn tarpeisto on ilmestynyt taloon? Jotain tekemistä on toki silläkin, että talo on parisataa vuotta vanha.

Minulle on mahdottoman vaikeaa heittää pois tavaraa, joka ei ole rikkinäistä. Kirpputori olisi hyvä vaihtoehto osalle tavaroista. Yleensä ison vaivan palkkiona on vain paikkamaksu. Kierrätys on hyvä vaihtoehto, mutta tavara on suurimmalta osaltaan sellaista, ettei kukaan muukaan niitä käytettyinä kaipaa. Tarvitsijoita olisi esimerkiksi rajan takana, mutta kuinka saada tavarat tarvitsijoille.

Kaipaan kierrätyspäiviä, joina voi viedä tavaraa torille, ottaa vaihdossa maksutta tarvitsemaansa ja antaa loppu käypä tavara hyväntkeväisyyteen. Kaiken avain on kuitenkin siinä, että ei osta. Ei osta mitään muuta kuin sen, mitä välttämättä tarvitsee.

Kuinka silloin käy kauppiaan ja kuinka käy valmistajan? Ehkäpä oppivat tavoille ja valmistavat kestävää ja monipuolisesti hyödynnettävää, uusiokäytettävää tuotetta.

No comments: