10.5.09

Suosittelen Sastamalaa

Vietimme äitienpäiväviikonloppua yhdessä sisareni kanssa. Päiviin osui useita pienimuotoisia hauskoja elämyksiä.
Perjantaina oli balettikoulun kevätjuhla. Taas kerran pienet balleriinat saivat mielen iloiseksi. Ei haitannut yhtään, vaikka joku unohtui katselemaan kesken tanssin yleisöön. Katselijat nauttivat joka tapauksessa näkemästään.

Lauantaiana vierailimme Herra Hakkaraisen talossa. Paikan voi todeta pienehköksi ja kävellä pikaisesti läpi. Lapsi löytää sieltä kuitenkin mukavat puitteet vanhanaikaiselle kauppaleikille, ritarisaduille ja avaruusmatkailulle. Kaksi tuntia vierähtää helposti linnanneidoksi pukeutuneena.

Tänään retkeilimme Pirunvuorelle - äitienpäivän teemaan Pirttihirmujen vuoreksi muunnettuna. Danielssonin kivilinna herättää joka kerralla ihmetystä. Kuinka korkealle vuorenrinteeseen on saatu luonnonkivistä rakennettua koko talo ja kuinka iso vaiva on ollut raahata kaikki päivittäisen elämän tarveaineet sinne. Pirunvuoren maisemat Rautaveden yli ovat aivan omaa luokkaansa. Pidimme pyhäkouluhetken luolansuun tuntumassa.

Ja tietenkin - äiti sai aamupalan vuoteeseen valkovuokkojen kera.

1 comment:

Anonymous said...

Olenpa vuosikymmeniä sitten käynyt Pirunvuorella ja taiteilija Danielsonin linnassa. On uskomattoman komea paikka ja näkymät. Taidanpa käydä pian uudelleen. Kiitos Marjo, kun muistutit.