16.4.09

Kiitos Susan Boyle

Olen hassulla tavalla herkkä. Kun Marja-Liisa Kirvesniemi aikoinaan hiihti olympiakultaa, itkin joka kerralla kun maaliintulo samana päivänä televisiossa näytettiin. Nyt olen itkenyt jo kolme kertaa katsoessani Susan Boylen laulua brittien Talent-kisassa.

Keski-ikäinen, pyöreä, Pekan ja Pätkän Justiinaa muistuttava nainen herättää hilpeyttä yleisössä ja tuomareissa ennen esitystä. Mutta minkä yllätyksen hän tarjoaakaan!

Mitä skotti Susan meille opettaa? Olemme oppineet arvioimaan ihmisen kyvyt sen perusteella, miltä hän näyttää. Kuori on tullut sisusta tärkeämmäksi.

Hyvä esimerkki kotimaasta vähän samasta on Virpi Hämeen-Anttila, joka muinaisten kielten tutkijan roolissaan ei paljon huomiota saanut arkisella olemuksellaan. Kun selvisi, että hän osaa kirjoittaa myös varsin kohtuullisia romaaneja ihan suomeksi eikä sanskriitiksi, hänet löydettiin keskustelijaksi ja kolumnistiksi. Äly ja oppineisuus ei sinänsä riittänyt. Olisi ehkä kelvannut, jos kyseessä olisi ollut Miss Suomi -kisan entinen finalisti.

1 comment:

Tarja Saurio said...

Myös minä katsoin saman netistä ja kahteen kertaan kummallakin kerralla kyynelehtien. Aivan uskomaton tämä skottirouva ! Olen samaa mieltä, että kuoreen ei tarvitsisi meidän kenenkään niin paljoa tuijottaa. Videopätkä oli oli hyvin opettavainen !