10.11.08

Sastamalan ensimmäinen valtuusto

Sastamalan kaupungin ensimmäinen valtuusto on keskusteleva ja kantaaottava. Joukosta löytyy humoristeja ja taitavia perustelijoita. Mielenkiintoista ja haastavaa. Myös siltä osin, etteivät kokoukset ryöstäydy keskustelukerhoksi.

Veroprosentista käytiin pitkä keskustelu ja äänestyksen jälkeen päädyimme lukuun 19,50 vastaesityksenä järjestelytoimikunnan 19,75. Pahoin pelkään, että joudumme tekemään ikäviä päätöksiä, että selviydymme tuolla prosentilla. Toisaalta olin varsin yllättynyt siitä, että vielä vaaleja ennen puhuttiin luvusta 19,25. Aamulehden vaalikäräjillä taisimme lähes kaikki keskustelijat pitää vaalikauden kipurajana 19,75:ttä. Nyt lukemat lasissa oli kaasutettu aika faarttiin. Toivottavasti toiminnan tehostamista saadaan aikaiseksi muultakin osin kuin "Ei oo"-vastauksen kohdalta.

KD:n valtuustoryhmä yritti saada yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveron pysymään Äetsän Mouhijärven nollalukemissa. Ei onnistunut, vaikka muutama valuutettu oli herteillä. Saavat kylätaloilla ja monessa muussa paikassa tihentää talkootahtia, että verot saadaan maksuun. Yrittäjien asiasta puhuttiin painokkaasti ja aiheestakin, mutta nämä vapaaehtoistyöllä yhteistä hyvää ajavat unohtuivat.

No comments: