31.5.08

Kaikilla kesä, yksillä loma

Kahden nuorimman lapseni koulussa on erityisoppilaita yhdeksänteen luokkaan asti. Kevätjuhlaan tuo oman juhlavan säväyksensä, kun nämä oppilaat saavat peruskoulun päättötodistuksen. On upea juttu, että meillä on panostettu siihen, että oppilailla on omien kykyjensä mukaan mahdollisuus suorittaa oppivelvollisuus. Rehtori puheessaan totesi, että juuri näistä oppilaista saadaan hyvää palautetta jatko-opinnoista. He ovat valmiita kysymään, kun ovat epätietoisia ja he ovat innostuneita opinnoistaan.

Toivoisin, että suomalaisessa koulussa onnistuttaisiin nykyistä paremmin osoittamaan erityishuomiota myös niille, joilla koulu sujuu helposti. Uskon, että moni motivoituisi yrittämään enemmän ja löytäisi helpommin paikkansa sekä peruskoulun jälkeen että työelämässä, jos koulussa olisi enemmän aikaa yhdessä miettiä, mikä on se "minun juttuni".

Nyt lapsilla on loman aika! Äiti yrittää myös olla kasvattaja vähemmän vaativassa hengessä. Peliaikaa rajoitetaan silti, tiskivuorot pyörivät ja ruoanlaittovuorokin tulee kuvioihin. Jotain on tehtävä, että monipuolinen kouluruoka ei vaihdu voileipälinjaan.

Tänään saimme onnitella ensimmäistä ylioppilaskummilasta. Onnea Jaakko ja kiitos mukavista juhlista!

No comments: