24.10.10

Valopää

Kaamosmasennuksen oireisiin kuuluu halu tankata hiilihydraatteja iltaisin. Kaamosaikana on tavallista, että paino nousee pari kiloa. Kymmenen vuoden suklaakekkerit hämäränhyssyssä tuovat siis parikymmentä liikakiloa, ellei valon voittaminen kevään tullessa saa aikaan ryhdistäytymistä liikkumisessa ja syömisessä.

Markkinoille on tulossa uusi, keksijätkin yllättänyt kaamosmasennuksen häädin - korvavalo. Kyllä olisi mummu ihmetellyt aikanaan, jos olisi käsketty sytyttää valot korvaan, ettei syksyn hämäryys voita alakulollaan.

Minun logiikkani mukaan korvavalo on osaratkaisu ylipaino-ongelmaan. Toinen apu voi löytyä diabeteksen hoitoon valmistetuista inkretiinimimeeteistä. Lääke tuo kylläisyyden tunteen ilman sivuvaikutuksia.

1 comment:

Anonymous said...

Suomalaisessa evl-kirkossa tarvitaan uudenlaisia valopäitä kirkollisten päätösten tekoon. Jospa valolamput korvissa auttaisivat uudistuvaan suvaitsevaisuuteen. Suvaitsevaisuus näyttää olevan valoisaa niin kauan kuin se edustaa kirkollisten johtajien rajoittunutta mielipidettä. Erikoista valoa. Onneksi Kristus-valo loistaa ihmisvaloa kirkkaammin.