31.1.09

Ministerinä ja varatuomarina

Takana kolme mielenkiintoista päivää pääkaupunkiseudulla. Torstaina ja perjantaiaamuna olin Kuntien eläkevakuutuksen valtuuskunnan aloitusinfossa ja kokouksessa. Uutta mielenkiintoista asiaa. Aloitin valtuuskunnan jäsenenä. Tärkein oppi omaan kuntaan vietäväksi ensimmäisestä kerrasta oli se, kuinka ulkoistaminen vaikuttaa kuntatyönantajan eläkemaksuihin. Karkea arvio on, että jos kuntasektorin työntekijäpoistuma on kymmenen prosenttia, kunnilta perittävä eläkemaksu nousee noin kaksi prosenttiyksikköä.

Eilen oli eduskuntaryhmän talvikokous. Päivässä oli paljon poliittisesti mielenkiintoista asiaa, mutta mieleenjäävin oli meille iltaohjelmassa esiintynyt 13-vuotias taikuri Samir, jolla oli aivan upea kyky olla aikuisen yleisön edessä jännittämättä. Sain itse esiintyä ministerinä iltaohjelmassa ja luulenpa, että Samir onnistui paremmin tässä Nummelan Talentti-kisassa.

Tänään nimesimme puoluehallituksessa ensimmäiset kolme upeaa EU-ehdokasta: Sari Essayahin, Niklas Anderssonin ja Markku Holmin.

Ja vielä yksi asia - perjantaina tuli postia hovioikeudesta. Ehdin kyllä soittaa Turkuun jo ennen kuin kuulin kotoa postin tuomasta viestistä. "Hovioikeuden auskultantti on toiminut notaarina yhden vuoden ja suorittanut loppuun hänelle uskotut, laamannin todistuksesta ilmenevät tehtävät. Hän on hankkinut riittävän kokemuksen käräjäoikeusasetuksessa säädetyissä tehtävissä. Turun hovioikeus myöntää varatuomarin arvonimen."

1 comment:

Anonymous said...

Sydämelliset onnittelut rouva varatuomarille! Hienoa!